Nudist semester: Charco del Palo - naturistby i Lanzarote

Charco del Palo - naturistby i Lanzarote


Charco del Palo i nordöstra delen av Kanarieöarna Lanzarote, nära byn Mala, har 180 invånare. Ändå är denna plats den absoluta höjdpunkten för många turister och är känd långt utanför landets gränser.

Detta beror på ett tillstånd som platsen fick 1980. Vi pratar om ett officiellt naturisttillstånd och den enda platsen på Lanzarote som har detta privilegium. Charco del Palo har varit det ultimata semestermålet för älskare av fri fysisk kultur i 40 år. Det finns två stora semesteranläggningar i byn, byggda av ett stort naturistreseföretag.

Men många lokala fastighetsägare har också hoppat på den här vagnen och så finns det också flera boendealternativ utanför semesteranläggningen.

Lägenheter, semesterlägenheter och små privata pensionat erbjuder möjligheter att tillbringa din semester här helt gratis.

Naturligtvis är turister som inte är vänner med den fria fysiska kulturen också välkomna och så kommer du ibland att se människor gå igenom platsen klädda för sommaren. Här kan alla gå fritt, klädda eller nakna. Men för att vara rättvis måste du också säga att de klädda turisterna representerar en mycket liten minoritet.

I Charco del Polo krävs kläder endast i de lokala butikerna och i de fyra restaurangerna som finns. Detta är ett sant paradis för alla turister som vill fly från de stora turistcentrumens liv och rörelse.

Till skillnad från öns andra semesterregioner finns det inga sandstränder på östra ön. Särskilt robusta klippiga kuster dominerar här och små naturliga pooler har skapats här istället. Dessa beror dock på respektive tidvatten och beroende på detta fyller poolerna med havsvatten. Poolerna är lättillgängliga med steg, men det finns också alternativ för dem som föredrar att simma i Atlanten. Du kan klättra nerför den branta kusten och simma direkt i havet med specialkonstruerade stegar.

Runt Charco del Palo finns också vackra dykområden och det finns en vacker undervattensvärld. Ett annat tips är en resa till de enorma kaktusplantagerna i närliggande Mala, också en av regionens mest populära attraktioner.