Nudist semester: Naturism i Tjeckien

Naturism i Tjeckien

Nakenbad har en lång tradition i Tjeckien och är fortfarande mycket populär. I Tjeckien kallas nudister nudister eller naturister. Ibland används också förkortningen FKK, som är vanlig i Tyskland.

Officiella och inofficiella stränder

Det finns officiella och inofficiella nudiststränder. De officiella är vanligtvis skyltade: Nudapláž (nudiststrand), ibland kompletterat med tillägget "Pouze bez plavek" (endast utan badkläder).

Uppförandet på officiella nudiststränder liknar det i Tyskland, det vill säga "Det är strängt förbjudet att kika". Dessutom är det inte önskvärt att gå i vattnet i badkläder.

Naturister och välklädda simmare kan simma tillsammans på de "inofficiella" stränderna och zonerna. Båda grupperna i Tjeckien har kommit fredligt under lång tid. De inofficiella stränderna är antingen en del av större gemensamma badstränder eller har utvecklats från lokala badorter genom anpassning under årtiondena.

Nedan hittar du ett urval av officiella och inofficiella nakenstränder.

Hostivařská přehrada (Hostivář-dammen)

Nudiststranden är favoritstranden för invånarna i Prag i sydöstra huvudstaden i distriktet med samma namn. Stor gräsmatta, snackbar och volleybollplan. Andra (inofficiella) nudiststränder i Prag: Džban i nordväst (nära Divoká Šárka) och Šeberák i söder (i Šeberov-distriktet).

Jezero Lhota (Lhota Lake).

Beläget i Brandýs nad Labem, nära motorvägen D10 mot Mladá Boleslav. Sandstrand, toalett, snackbar.

Máchovo jezero (Mácha Lake)

Nudiststranden Pod Borným, en vacker sandstrand under tallar, öppnar i söder. Med camping.

Kemp Klůček - nudiststrand med camping.

Blandad strand vid södra stranden av Lake Macha, nudist lite utanför misshandlad spår. Mellanmål, toalett, duschar, båtuthyrning, lekplats.

Bedřichovská přehrada, Černá Nisa

Tjeckiens högsta nudiststrand (700 m), i Jizera-bergen.

Inofficiell strand (utan toalett och snackbar) på en halvö.

FKK Hamr efter Jezeře

Ny strand skapad av en ogenomskinlig åtskillnad från huvudstranden. Toalett och mellanmål på textilstranden. Toalett och snackbar på den intilliggande textilstranden.

Naturist Cínovec, Dlouhý rybník

Inofficiell nudiststrand nära gränsen vid Zinnwald. Sola området. Två parkeringsplatser (ofta snabbt fulla under säsongen). Var försiktig så att du inte parkerar på gatan, polisen kontrollerar regelbundet.

Kemp Ina, Borská přehrada

Strand med camping i södra Pilsen, snackbar, toalett, duschar. Även populärt bland tyskar och holländare.

ATC Merkur Pasohlávky, n-pláž Malá laguna

Beläget på Novomlýnský rýbník, en av de största konstgjorda dammarna i Tjeckien, i södra Moravien med utsikt över Pálavské vrchy, vinodlingsregionen. Naturist restaurang, idrottsplats, camping tillåten.

Brněnská přehrada (FKK Osada)

Brno-dammen, sola gräsmatta, snackbar.

Flera vattenparker och hälsocenter erbjuder nakna simaktiviteter vid vissa datum (tjeckiska: Nuda plávání, Noc Naturistů, Plávání bez plavek), som du är välkommen till. Här måste du ta hänsyn till tillgången till vattenparken, så det är möjligt att bada naken på vintern.