Nudist semester: Naturism Ravenna Italien

Naturism Ravenna Italien

Inte alla vet att det i Ravenna, och strax söder om Lido di Dante, finns det kanske en av de vackraste stränderna på hela Riviera Romagnola: stranden i Bassona.

Det är en förtrollande plats, nästan saknad av turistinfrastruktur, där det blå Adriatiska havet blandar sig med de varma färgerna i den historiska tallskogen i Classe, en av de gröna lungorna i Ravenna.

I mitten sträcker sig en mild omväxling av gyllene sanddyner, skyddade av naturreservatet Foce del Bevano, vilket gör denna plats till en av de vackraste på denna del av kusten.

På grund av sin reserverade och avskilda natur har denna strand varit ett favoritmål för naturismentusiaster i årtionden. Här är det faktiskt möjligt att ta av sig kläderna i lugn och ro och uppleva miljön "utan begränsningar och begränsningar".

Efter år av brist på formellt erkännande har naturiststranden nu officiellt erkänts av kommunen Ravenna, som har utfärdat en specifik förordning som reglerar tillgång och beteende.

Ett slags "skärm" har införts för att markera början, två räddningstorn har installerats för övervakning och skydd av badare och den närliggande campingen har gjort sina badrum tillgängliga för alla användare i området.

På det här sättet har Emilia-Romagna nu också sin egen strand för naturistiska övningar, naturligtvis alltid i full överensstämmelse med reglerna jag nämner nedan och i den specifika förordningen:

Att utöva naturism är endast tillåtet i de markerade områdena;

Tillgång till stranden är endast tillåten genom stranden eller de smala stigarna i tallskogen. Det är förbjudet att ockupera, trampa och gå kustdynen;

Varje typ av camping med paraplyer eller andra tillfälliga strukturer i området som specifikt anges som AREA 2 är förbjudet; Det är förbjudet att lämna någon form av avfall på stranden eller i tallskogen.

Hur kommer du till Bassona beach?

Efter att ha lämnat centrum av Ravenna och anlänt till Ponte Nuovo, vid Antico Porto di Classe, ta Via Marabina mot Lido di Dante. Strandsektionen i Bassona sträcker sig söderut, upp till mynningen av floden Bevano.