Nudist semester: Naturism på Borkum

Naturism på Borkum

Öns naturliga badstrand ligger i norra delen av Nordsjön ön Borkum: en sträcka av fin sand hundratals meter bred med ett naturistområde i det rustika dynlandskapet.

Stranden garanterar en ostörd kaj för alla. Njut av sanden, vinden och ljudet från Nordsjön. Allt för dig själv.

Är du på stranden med din hund? Använd sedan den speciellt skyltade hundstranden för ostörd strandkul.

Det finns också en lekplats, en restaurang med bastu, volleybollnät och olika strandstolar och tält utspridda över stranden. Duneområdet som tillhör nudiststranden gränsar direkt till stranden och ligger i utkanten av ett naturreservat. Många "stugor" gömda i naturen erbjuder perfekta förutsättningar för ostörd avkoppling.

En gratis parkeringsplats ligger bara några minuters promenad från stranden. Det finns också en bussförbindelse till byn från hållplatsen "FKK-Strand". Sanitära anläggningar ligger i kanten av dynområdet.

Stranden patrulleras av badvakter från maj till början av oktober för att se till att du kan simma.

Dünenbudje är ett insidertips, inte bara för besökare till den naturliga badstranden. Het Budje, lugnt beläget i sanddynerna, är utflyktsdestinationen på ön Borkum. Här kommer du att bli bortskämd med alla slags delikatesser och svala drycker medan du dröjer kvar i en av de mysiga vikarna i det slingriga utomhusområdet. Oavsett om du bara vill dricka en kopp kaffe eller bara vill koppla av en dag - Dünenbudje har dig täckt. Under säsongen får du ett varmt välkomnande här varje dag av Klaas van Raden och hans team.

Borkum, Tyskland är den västligaste och största med 36 km2 av de sju östfrisiska öarna. Det maritima klimatet, som är mycket bra för din hälsa, de breda sandstränderna och sanddynerna är de viktigaste anledningarna att besöka denna vackra ö.

Det hälsosamma klimatet på ön Borkum beror delvis på golfströmens inflytande. En fuktig, salt luft berikad med jod och milda temperaturer året runt är en välsignelse särskilt för personer med andningssjukdomar och allergier.

Förutom de gynnsamma klimatfaktorerna erbjuder Borkum omfattande hälso- och spa-program samt thalassoterapi, allt på en hög nivå.

Men Borkum är också strandrekreation, naturism, cykling och promenader.

Om du beror på Om du besöker Borkum av hälsoskäl kan du enkelt kombinera detta med den attraktiva turistmiljön. Borkums vackra 26 kilometer långa sandstränder uppfyller alla semesterfirares önskemål. Koppla av i de typiska strandkorgarna, simma i Nordsjön och sportaktiviteter från fiske till vindsurfing, allt som är Borkum. Vill du få en full solbränna, även om det är möjligt på nudiststranden och dynområdet, från maj till mitten av september finns det också en strandbastu. Från Borkumer strandpromenad har du en vacker utsikt över de mest vita byggnaderna. För vandrare och cyklister erbjuder ön Borkum 130 km skyltade vandrings- och cykelleder. Morar, ängar, skogar och de unika Borkumer-sanddynerna ger en avslappnad atmosfär.

Nästan alla 5000 öbor bor i Borkum, under högsäsongen är det livligt men inte bullrigt. Det finns flera butiker, barer och restauranger. I centrum hittar du den intressanta gamla fyren (byggd 1576), nära öns museum "Dykhus" är också värt ett besök. Den stora insjön "Tüskendörsee" är hem för många färgglada fåglar. En annan höjdpunkt för djurälskare är Nordsjöakvariet på boulevarden där du kan se rödspätta, piggvar, hummer, maneter och andra djur från Nordsjön.

Från Nederländerna är det bäst att resa med färja till Borkum via Eemshaven större delen av året. Korsningen med bilfärja tar 50 minuter, med katamaranen bara 25 minuter. Från färjehamnen i Borkum kan du ta tåget till centrum, din båtbiljett gäller också för detta tåg. Låt dig överraskad av den här tyska ön och återföds.

Från Groningen kan du också nå Eemshaven med tåg.

På Borkum hittar du gott om boende för allas budget.