Nudist semester: Nakenstränder i regionen Murcia

Nakenstränder i regionen Murcia

Cartagena och Mazarrón erbjuder det största antalet meter nudiststränder för att ta ett dopp 'när Gud förde oss till världen', även om Águilas också håller två juveler.

Nudism eller naturism är ett verkligt sätt att leva och Murcia-regionen är hem för områden där denna praxis är tillåten och reglerad.

Det är verkligen inte alla stränder som de som utövar nudism vill ha, men Murcia Turísticas officiella webbplats beskriver åtminstone olika hörn av Costa Cálida där du kan komma in i vattnet utan badkläder.

Mazarrón tar kakan, men vi hittar också nakna stränder i Cartagena och Águilas. De är vanligtvis, med några få undantag, små stränder eller avskilda vikar som är tillgängliga med bil. De möter alla Medelhavet.

Sedan berättar vi vilka som är nudiststränderna i Murcia och var de är:

Nakenstränder i Cartagena

El Portús-stranden: Känd som La Rambla del Portús, det är bara elva kilometer från staden Cartagena, så denna strand anses vara urban och det finns en risk att du hittar fler människor än du skulle vilja om du vill vila. Den är 16 meter bred och 100 meter lång och består av medium sand och grus. Bäst? Det är lätt att nå med buss (det finns ett stopp) och bredvid denna strand ligger Cala Morena, där det finns en naturistcamping.

Morena Beach: bredvid El Portús Beach är denna lilla vik mindre känd och har därför mindre tillströmning av människor. Men nära hamnstaden kommer det alltid att finnas en viss beläggning utan att det blir för trångt. Den är bara 10 meter bred och inte tillgänglig för funktionshindrade.

Stranden i Calblanque: Denna naturliga strand ligger i den regionala parken med samma namn och är skyddad för sitt stora landskapsvärde. Den är 40 meter bred och 300 meter lång och består av fin gyllene sand där besökarna inte kommer att vara ensamma, även om de inte kommer att hitta folkmassor heller. En plats att koppla av medan du fortfarande ser skönheten i sommarscenen.

Nakenstränder i Mazarron

Cueva de Lobos Beach: För älskare av orörda landskap finns det flera helt vilda stränder i detta område. Det enda problemet är att det därför saknar alla typer av tjänster, så det blir nödvändigt att bära en ryggsäck med mat för att undvika uttorkning. Du går in från Bolnuevo och som en historisk anteckning var detta den första nudiststranden som förklarades som sådan i Spanien för över 30 år sedan. Den är 90 meter lång och 16 meter bred och beläggningsgraden är genomsnittlig.

Playa del Barranco Ancho: Denna strand liknar den föregående, den är 80 x 12 meter bred och sanden är medium och grus. Inflödet av besökare är också lågt.

Beach of Hondón del Fondo: Även kallad Playa del Jondo eller del Fondo, det är en vik som är svåråtkomlig. Det bästa med detta är att väldigt få människor bestämmer sig för att åka dit, så naturisten som söker lugn och avkoppling kommer att hitta ett perfekt paradis i detta 100 meter långa och 11 breda område. Det är viktigt att ta ett paraply för att spika i den fina sanden och gruset.

Cala Desnuda: den är bara 30 meter lång och 9 meter bred. Beläget i en skyddad miljö, erbjuder det lugnt bad och fin grå sand för att sola. Sinnesro är garanterad.

Playa de la Grúa: det bästa, utsikten och låg beläggning. Det är en liten strand (85 meter lång och 18 bred) med medium sand och grus.

Strand Cala de Leño: Den är 100 meter lång och 12 meter bred och består av grus.

Nakenstränder i Aguilas

Playa del Charco: detta är det enda hörnet av Águilas där naturism officiellt är tillåtet. Det är ett vildt område med medium och gyllene sand och med en genomsnittlig yrkesgrad. Stranden 160 meter lång och 14 bred är en del av en perfekt naturlig miljö att tillbringa dagen utan andra bekymmer än att applicera kräm för att undvika solbränna.

Stranden i El Rafal: belägen mellan vikarna El Charco och Rambla Elena, sedan 2016 är det en strand som huvudsakligen används av naturister, lättillgänglig men synlig från huvudvägen.