Nudist semester: Nakenstränder på Korsika

Nakenstränder på Korsika

Korsika är populärt bland turister eftersom turistattraktionerna är relativt underutvecklade och därmed orörda. Områdena nära Porto-Vecchio och Bonifacio på södra Korsika och Bonifacio på Övre Korsika är särskilt populära.

Korsika och naturism

Oavsett om du är naturist eller inte, varför inte prova en av öns naturistorter? Medan naturism är förbjudet på ön som helhet, är det tillåtet inom de etablerade områdena. Du behöver inte vara naturist för att njuta av en naturistsemester, bara njuta av den för en lugn avkoppling. Den fina kusten skapar ett badparadis och det lockande Medelhavet är perfekt för dykning. Även om naken vandring och simning inte är något du har gjort tidigare, varför inte prova en ny upplevelse och träffa nya, intressanta människor som gillar naturen? Många orter har naturisthelger, allt från platser som beskriver sig själva som ett naturistcenter, en naturistcamping eller en naturistby, delvis beroende på vilken typ av faciliteter de har.

Var ska man utöva naturism?

Många säger att den bästa nudistorten är Bagheera naturistläger. Detta är en av tre naturismplatser på Bagheeras stora fina sandstrand. Du kan campa där eller hyra en minivilla eller stuga, antingen på stranden eller i den intilliggande eukalyptuskogen. Det finns också skuggiga platser för husvagnar och tält och du kan välja om du vill ha el eller inte. Det finns också fyra sanitära enheter med varmt vatten, handfat och duschar. Under lågsäsong finns det extra faciliteter på Bagheera naturistcamping, till exempel en tvättmaskin, en torktumlare, ett nytt uppvärmt toalettblock, ett extra barnrum och till och med en hårtork.

Naturiststränderna

Genom att planera din semester i ett naturistcenter säkerställer du avkoppling, men upptäcker också de vackraste dykplatserna i regionen. Ett sant badparadis, du kan upptäcka dessa naturiststränder:

Stränderna i Linguizzetta: Chiosura, Tropica, Bagheera, Carataghju -stranden, Grand Capo -stranden och Bodri -stranden.

Så varför inte komma och njuta av riktig avkoppling, njuta av dykning och ett badparadis i det djupblå Medelhavet? Oavsett om naturistorten du bor på kallas en naturistcamping, en naturistby eller ett naturistcenter, varför inte göra något annorlunda än den vanliga strandsemestern? Det kommer att ge dig något intressant att prata om när du kommer tillbaka och förhoppningsvis får du en ny, trevlig upplevelse.

Nedan kommer jag att berätta lite mer om de olika stränderna på Korsika.

Bodri -stranden i Corbara (eller Botre -stranden) ligger 5 km väster om centrum av Ile Rousse, nära toppen av Ginebre (skyddat naturområde). Precis som den närliggande stranden (Giunchetu Beach) är inställningen idyllisk. Detta korsikanska paradis, cirka 400 meter fin sand. Tillgången är enkel via en gångväg, det finns en betald bilparkering. Denna strand är livligare än den närliggande stranden. Simning rekommenderas dock inte om det blåser.

För att nå denna strand från centrum av Ile Rousse, ta riktningen mot Calvi på D513. I rondellen, ta N197 mot Lumio. 200 meter efter campingen finns en avgiftsbelagd parkeringsplats till höger.

Riva Bella Beach i Linguizzetta ligger söder om Bravone Marina i kurorten Riva Bella. Separerat i två områden (ett område är naturist och det andra textil), det första är smalt och avgränsat av spacenterets faciliteter. Den andra är bredare och sträcker sig till Dianes damm i en vild miljö till Tallone -stranden.

Chiosura -stranden i Linguizzetta är en av de lite kända stränderna på Korsikas östkust. Denna långa sandstrand ligger 16 km söder om Cervione (50 km norr om Solenzara och 60 km söder om Bastia) och gränsar till några campingplatser. Du kommer garanterat hitta utrymme att lägga ner dina handdukar när du är borta från närmaste granne (om du går i 5 minuter).

Denna strand är inte lätt att hitta eftersom den inte är skyltad. Vi rekommenderar att du strikt följer våra instruktioner för att hitta den. Från norra Cervione, ta N198 söderut. Gå rakt efter korsningen av D17 (riktning Chiatra och Canale Di Verde) i 1,2 km. Sväng vänster (skylt som anger Rose-Maries pizzeria), vägen är lite ojämn, passera en ranch med hästar. Efter 300 meter sväng höger. Följ vägen 250 meter (ta inte första höger, detta är ingången till platsen) och sväng höger in på vägen. Det finns en liten parkeringsplats.

Bagheera -stranden i Linguizzetta på Korsika ligger norr om marinan i Bravone vid dammen U Stagnolu. Denna kilometerlånga sandstrand är helt naturist.

Stranden söder om semesterparken är öppen för allmänheten och vilda djur. Det är ganska svårt att ta sig dit med bil (det finns två betalade parkeringsplatser), följa skyltarna till restaurangen vid havet (parkering reserverad för kunder) eller parkera på den betalda parkeringen i semestercentret (direkt tillgång till havet).

Omgivet av campingplatser, är Tropica Beach i Linguizzetta en del av de stora korsikanska nudiststränderna på östkusten. Särskilt populärt bland semesterfirare från de närliggande turiststrukturerna är det också öppet för allmänheten. Det finns en vacker sandstrand som gränsar till små sanddyner. Det finns också en stuga vid entrén. Det går att segla.

För att komma till denna strand från Bravone marina, ta riktningen mot Bastia på N198 i 3 km, sväng sedan höger och följ skyltarna till restaurangen Tropica.

Nu snabbt efter ett trevligt boende eller camping hittar du det största erbjudandet på Booking.com -webbplatsen.