Nudist semester: Nakenstränder Huelva Spanien

Nakenstränder Huelva Spanien

Naturism är fortfarande det bästa alternativet för att njuta av solen och naturen på sommaren. I Huelva finns det fyra områden av naturisttraditionen, inte särskilt trångt och ligger i en jungfrulig miljö.

Detta gäller stränderna: Nueva Umbría (Lepe); Rompeculos (Moguer); Los Enebrales (Punta Umbría) och Cuesta Maneli (mellan Matalascañas och Mazagón).

Enligt Andalusian Naturist Association är detta stora stränder, med relativt få besökare, där du kan koppla av själv under COVID -tiden.

Nueva Umbría Beach (Lepe): det är naturistjuvelen på Costa de Huelva. Stranden förekommer i alla specialguider och är en av naturisternas favoritstränder. Nueva Umbría är isolerat från vilken kärna som helst och är ansluten via en skogsväg till El Terrón, och är synonymt med ett med naturen. Officiellt förklarad som nudiststrand 2000, visar stranden sin charm i sina 12 kilometer orörd sand och sanddyner. Det är kameleontens rike, den ikoniska reptilen som hittar en av sina sista livsmiljöer på halvön i detta vilda paradis.

Rompeculos Beach (Moguer): Det är en favorit för naturälskare. Beläget mellan skogsbyn Mazagón, Parador i denna enklav och Doñana Camping, överraskar det alla som besöker den. För att komma till detta unika hörn, i hjärtat av naturparken Doñana, kan besökaren ta sig dit från Huelva eller Sevilla via A-494. Vid foten av vägen, efter att ha korsat cykelvägen som förbinder kustområdena i Mazagón med Matalascañas, finns det en stor betald parkeringsplats. Härifrån, via en stor trägång, omgiven av bramble och rosmarinvegetation, med stora och smala tallskogar, går du ner tills du äntligen når Atlantkusten.

Los Enebrales Beach (Punta Umbría): Denna strand ligger i närheten av Los Enebrales naturpark, vars största charm är den knappa tillströmningen av badgäster, eftersom den anses praktiskt taget orörd. Detta kustområde sträcker sig från stadsområdet Punta Umbría till stranden La Bota och anses vara en enklav av stort ekologiskt värde, eftersom det är en av få blandade enbuskogar som har bevarats längs hela den andalusiska kusten. Denna skatt på Huelvas västkust ligger bara 400 meter från ingången till Punta Umbría. Det är förvånande hur bara några minuter kan skilja liv och rörelse på stadsstranden från tystnaden och lugnet som andas på stranden i Los Enebrales, ett naturparadis fritt från de stora mänskliga konstruktionerna.

Cuesta Maneli (mellan Matalascañas och Mazagón): den ligger i naturområdet Doñana, i reservzon A i naturparken. Beläget mellan städerna Matalascañas och Mazagón, i naturmonumentet i Acantilado del Asperillo, förklarat det för sitt höga geologiska och ekologiska värde. Den nuvarande gångbron på Cuesta Maneli -vägen byggdes för att ersätta infrastrukturen som förstördes av Las Peñuelas -branden sommaren 2017. Stranden är enorm och orörd.