Nudist semester: Atens nudiststränder

Atens nudiststränder

Överklagandet är nästan universellt, med familjer som längtar efter lite stressfri tid tillsammans, unga par som vill tillfredsställa sin önskan om total frihet och äldre som söker en alternativ livsstil. Oavsett orsaken är nedan en lista över de bästa nudiststränderna runt Aten, utvalda av inbitna naturister.

Södra Attika

Upptäck några av de vackraste stränderna i Attika genom att ta kustvägen till Cape Sounion. Varje krök har utsikt över en annan vacker vik med klipphällar och öde sandstränder, av vilka några är idealiska för naturister. Du kan till och med simma naken i de mest avskilda klippiga vikar mellan Varkiza och Cape Sounion. Ta bara med en extra flaska solkräm och se upp för taggiga sjöborrar när du simmar utanför klipporna.

Limanakia

Limanakia är en serie vackra klippiga vikar som är lättillgängliga med buss. Ta tunnelbanan till Elliniko och sedan buss nr E22 till Beta Limanakia (fråga föraren var du ska gå av), följ den branta stigen ner till vattnet och ta din egen sten. Vattnet är vackert och stranden är stenig med massor av användbara öppna platta klippor, samt dolda hörn för att få en lite mer intim känsla, även när det blir ganska trångt. Publiken är ganska varierad, blandad hetero och gay, strandbesökare är mestadels lokalbefolkningen med några internationella resenärer.

Ribas

Under klipporna på Ribas nattklubb och efter kustdistriktet Varkiza börjar nudiststranden. Gå nerför de steniga klipporna och du kommer omedelbart att möta nakna solbadare som solar sig i den till synes oändliga solen. Stranden är lättillgänglig med buss (nr E22, Ribas hållplats). Perfekt för introverta själar som vill undvika folkmassorna.

Mavro Lithari (alias Madonna Coves)

Tre små sandstränder under skyddsräcken längs vägen längs kustvägen från Aten till Sounion, efter kuststaden Saronida Parkera din bil där precis förbi hotellet och leta efter trappor som leder ner till vattnet. Stranden är valfri kläder, den norra änden är där homosexuella och naturister tar av sig kläderna.

Legrena (KAPE Beach)

Närmar sig Poseidons tempel finns en avskild klapperstensstrand vid Legrena. Strax förbi km 63 och strax före staden Legrena ser du en sväng till höger med en skylt som säger K.A.P.E. (Centrum för förnybara energiformer); följ vägen 0,5 km. Vägen slutar vid en öde bar med trappsteg som går ner till en textilstrand. I slutet av stranden (på höger sida mot havet) ser du en stig som leder över några stenar. På andra sidan klipporna finns en härlig klapperstensstrand; vågorna mjukt, vilket gör den lämplig för familjer. För de som reser med kollektivtrafik, ta en KTEL intercity-buss från Aten till Cape Sounion och gå av vid K.A.P.E. (glöm inte att fråga föraren).

Kap Sounion

Attikas rustika sida framhävs av klipporna, vackra sommarvillor och härliga vatten, med ruinerna av det antika Grekland som bakgrund. Detta är dock mycket mer än ett besök på en strand, eftersom ruinerna av Poseidons tempel, som flyter mellan hav och himmel, kommer att kittla dig. Ordna ditt besök i skymningen för att njuta av en av de mest spektakulära utsiktspunkterna för solnedgången i Attika. När du vandrar genom de gamla ruinerna, på kanten av udden (till vänster när du vetter mot havet) kommer du att upptäcka en liten stenstrand där du kan njuta av ett dopp i vattnet. På en stor sten har någon målat en stor skylt där det står FKK och gymnos (naken på grekiska). För de som åker kollektivt, ta en KTEL-buss från Aten till Cape Sounion.

Östra Attika

East Attica kombinerar arkeologiska platser utanför allfartsvägarna och utrymningar vid vattnet som är riktiga pärlor för familjer.

Rhamnous (Ramnountas)

Rhamnous beach är ett paradis för naturälskare. Det är inte lätt att hitta, men det är väl värt att köra (särskilt om du har ditt eget fordon). Stranden ligger på en vild kust öster om Marathon, precis nedanför Sanctuary of Nemesis, en fridfull och suggestiv arkeologisk plats. För de som kommer med kollektivtrafik, ta en KTEL-buss från Aten till hamnen i Agia Marina, gå av vid korsningen Agia Marina och Rhamnous och följ skyltarna i cirka 3 km. Eller ta en taxi från byn Marathon.

Marathon (Marathon)

Marathon är platsen för slaget med samma namn (490 f.Kr.), där den kraftigt överträffade atenska armén besegrade perserna. Tumulusen eller gravhögen för de 192 atenska döda som restes nära slagfältet är fortfarande en del av kustslätten. Marathon Beach ligger drygt 2 timmar från livliga Aten, men för att komma till de vildare kuststräckorna måste du gå över en timme från busshållplatsen längs stranden (det vill säga om du inte har bil). Det är dock absolut värt det. Det är en fantastisk helgresa och en favoritplats för naturister och gratis campare, även om gratis camping faktiskt är förbjudet.