Nudist semester: Ny uruguayansk nudiststrand

Ny uruguayansk nudiststrand

 

Detta är den nya stranden i Uruguay där du kan utöva total nakenhet

Bilderna är superfrestande för den som letar efter en semester eller en avkopplande semester vid havet. Breda stränder med fin sand och en otrolig grön miljö. Det här är La Sirena, en av de två naturiststränderna som Uruguay har. Det ligger i kuststaden Aguas Dulces i Rocha. Det är en riktig "diamant in the rough" som är värd att utforska om du letar efter lugnet mitt i naturen.

La Sirena inbjuder dig att njuta av naturen i dess renaste tillstånd. En perfekt strand för att njuta av sol, sand och vatten på sommaren. Den har små träsk, laguner, kanjoner och tall- och akaciaberg, perfekt för en promenad när dagen är molnig, eller för att njuta av solnedgången när solen går ner.

Vad betyder det att det är en naturiststrand? "Naturism är inte detsamma som utövandet av nudism, utan det är en aktivitet som syftar till att njuta av naturen i dess mest globala dimension, där utövandet av nudism ingår som en del av kontakten med naturen och som ett sätt att visa respekt för att vakna upp den andra.

Som vilken naturiststrand som helst har den sina egna regler, som alla besökare måste respektera. Förutom att hjälpa till med städning och skötsel av stranden (som man gör på alla andra stränder i Uruguay), är det viktigaste att respektera andra naturisters utrymme och integritet.

La Sirena ligger 2,5 kilometer norr om Aguas Dulces-stranden. Det kan nås till fots, både längs stranden och genom sanddynerna. Rustika träskyltar markerar början på stranden.

Eftersom strandens främsta värde är kontakten med naturen och det otroliga lugnet, finns det ingen badvakt eller värdshus som erbjuder gastronomiska tjänster i dess ställe.

Dess stora drag är strandens bredd, det utmärkta vattnet och den spektakulära gröna och vilda miljön. Dessa attraktioner gör det till en sann uruguayansk oas av lugn värd att utforska.