Nudist semester: Nakenstränder Gran Canaria

Nakenstränder Gran Canaria

 Fler och fler människor strömmar till nudiststränderna på Gran Canaria. Det finns många svåråtkomliga stränder på ön, så de är idealiska platser för dem som gillar naturism och söker lugna platser att sola eller ta ett dopp.

Egentligen är naturism lagligt på varje strand, men det finns gränser för utrymmet mellan textilier och naturister som båda grupperna respekterar. På så sätt är det största antalet platser där naturism utövas koncentrerat till södra delen av ön Gran Canaria.

Gran Canarias bästa nakenstränder

Maspalomas

Maspalomas toppar listan över nudiststränder på Gran Canaria. Beläget i söder, i kommunen San Bartolomé de Tirajana, har det många bekvämligheter, och är också beläget i en mycket vacker naturmiljö tack vare Maspalomas sanddyner. Vattnet är kristallklart och lugnt och sanden är gyllene.

För att ta dig till Maspalomas från flygplatsen eller från Las Palmas de Gran Canaria måste du ta den allmänna motorvägen GC-1 i södergående riktning. Hur hittar du naturistområdet? Det är cirka 20 minuters promenad från Maspalomas fyr och det finns en skylt som indikerar detta. Nudiststranden sträcker sig till strandbaren 3 i Playa del Inglés, där slutet också är markerat.

Playa del Ingles

Playa del Inglés ligger i anslutning till Maspalomas. Här ligger nudistområdet mellan strandbarerna fem och sex, och den del som motsvarar Maspalomas, mellan tre och fyra. Lägger vi ihop längden på de två stränderna kommer de fram till 2 700 meter. Det finns en livräddare i tjänst och stranden erbjuder olika faciliteter.

Playa Montana de Arena

En jungfrulig och mycket lugn strand, bort från turistområdena. Det finns ingen badvakt, det finns inga faciliteter och den är 250 meter lång. Sanden är mörk och när den är som bäst är den vid solnedgången tack vare dess sydvästexponering. Om du reser med ett husdjur kommer du att bli glad att veta att det är en husdjursvänlig strand. Det finns inga paraplyer eller skuggiga fläckar, tänk på detta om du vill vara där en längre tid.

Nå den från den gamla vägen söderut: GC-500. Du kan parkera bilen på en parkeringsplats och gå till stranden.

Playa de Triana

Den här stranden ligger också i San Bartolomé de Tirajana, men den är orörd, utan några bekvämligheter. Vågorna är måttliga och den är 30 meter bred; Det är sandigt, men det har också områden med grus och stenblock. Den här stranden är borta från de mest turistiska, så den är tystare och mindre trångt än den föregående. Gå vid lågvatten: du kan promenera till Llanos de los militares, en strand med resterna av en Canarii-bosättning där du kan snorkla eller fiska.

Hur tar du dig till Triana beach? Följ samma väg som för att komma till Playa Montaña de Arena från GC-500.

La Playa de las Salinas

Det är en liten strand i Arucas kommun. Den är gjord av sten och vågorna är starka så det brukar inte vara trångt. Det ligger i ett orördt område och har inga bekvämligheter. Det bästa av henne? Den har några naturliga pooler som är fantastiska och säkra att simma i.

Playa de Tasartico

Den ligger i La Aldea de San Nicolás och är 465 meter lång. Det är ett område med lite trafik, men med en genomsnittlig beläggning på sommaren. Den består av småsten och mörkt grus. Det finns ingen badvakt eller bekvämligheter. Det är vackert eftersom hela kustlinjen består av berg, vilket står i kontrast till havet.

Playa de Gui-Guic

Det är svårare att ta sig till denna strand än till någon annan strand på ön. Det anses vara en av de mest paradisiska och älskade oaserna av lugn på Gran Canaria. Med svart sand och mycket rent vatten ligger den i kommunen La Aldea de San Nicolás, mitt på stranden Tasartico och stranden La Aldea.

Att ta sig till Güi-Güi till fots är ett äventyr och kräver en god fysisk kondition och erfarenhet på komplicerade vandringsleder. Du måste utgå från den lilla byn Tasartico på en 5 kilometer lång väg som korsar berg med ganska brant sluttning, både för att åka och för att återvända.

Bär bekväma och passande kläder och skor, undvik soltimmarna och bär en ryggsäck full med vatten och mat: det finns inga butiker. När du korsar kanjonen Güi Güi kommer du att se stranden framför dig och rutten kommer att ha varit värt det.

Ett annat alternativ är att anlända med båt från La Aldea eller Mogán, så länge havet är lugnt.

Letar du efter ett trevligt boende på Gran Canaria hittar du via denna länk de flesta boenden.