Nudist semester: Nakenstränder i Costa Rica

Nakenstränder i Costa Rica


Strandbesökare som gillar möjligheten att bli naken bör inte ha några problem att göra det på en strand i Costa Rica. Även om det är något ogillat utanför de stora hotellen och resorterna i turistområdena; för det mesta är det allmänt accepterat. På mindre orter orsakar det sällan en reaktion. Om du känner dig obekväm att vara naken runt grupper av klädda människor är det ofta väldigt lätt att hitta en privat strand.

Även om det inte finns några verkliga stränder för nakenhet i Costa Rica, finns det massor av "klädesvalfria" hot spots i hela denna vackra centralamerikanska oas. Det är sant att i Costa Rica, juridiskt sett, är offentlig nakenhet inte acceptabelt, så vad ska du göra om du är en turist som känner behov av att koppla av.


Vart skulle du gå?

Manuel Antonio Beach

först måste jag nämna Manuel Antonio Beach. Detta är ett populärt ställe för turister av alla slag, och det är främst en mer konservativ plats för att sola och leka, men norr om det allmänna området finns ett trevligt litet område där du hittar massor av topless solbad. Ibland, även om det är sällsynt, kan du till och med hitta helt nakna strandgäster. Detta är också känt som den gay- och lesbiskvänliga delen av stranden. Lokalbefolkningen kallar det Playa de Playos.

Montezuma Beach

Montezuma Beach (eller Playa Montezuma) är den perfekta platsen för de som är "bohemiska" övertalande. Kanske den mest budgetvänliga utflykten, det här lockar ett brett och färgstarkt spektrum av liberalt sinnade människor som backpackers, zigenare, surfare, buskers och andra roliga turister och lokalbefolkningen. Som om den underhållande blandningen av lokalbefolkning och turister, och det riktiga smorgibordet av köket i Playa Montezuma inte vore nog, ta bara en naturskön biltur (eller promenad) längre norrut och se Playa Grande, en avskild men livlig strandsträcka som precis kommer levande med konst, surfing, brasor och naturligtvis möjligheten att gå naken!


Hotell Villa Roca

Hotel Villa Roca är en gay-, lesbisk- och transgenderägd resort som ligger i staden Quepos, med utsikt över Stilla havet och vidsträckt utsikt över regnskogen. Även om detta inte är en utsedd klädvalfri resort, är det tillåtet efter kl. 22.00. Quepos, på vägen till Manuel Antonio, är en världsberömd gay/lesbisk hotspot och turistbrandstation. Denna resort ligger inte bara i Costa Ricas utan tvekan vackraste region, ägarna är stolta över sin omgivning och driver alla sina jacuzzis på solenergi. Njut av naturen och djurlivet och ta gärna av dig lite kläder efter tio!

Klubben Mi Amor

Det finns också en härlig liten plats som heter Club Mi Amor. Det är en valfri resort för nudist/kläder, och den enda i sitt slag i Costa Rica. Club Mi Amor är lätt att hitta, mitt mellan San Jose, huvudstaden, och kusten, cirka 65 mil från Juan Santa Maria flygplats, vilket gör det bekvämt för både turister och resenärer. Boendet inkluderar lyxiga rum vid poolen, med hisnande utsikt över det natursköna centralamerikanska landskapet, komplett med ett spektakulärt vattenfall att titta på under de varma, klädvalfria kvällarna. Club Mi Amor täcker cirka sextio tusen kvadratmeter och erbjuder tjugo olika högkvalitativa sviter, både vid poolen och trädgården, med färg-TV, central luftkonditionering och privata tvättmöjligheter.

Men i allmänhet, ju längre söderut du reser i Costa Rica, desto färre turister kommer du att se, vilket ger dig många möjligheter att få en helt sömlös solbränna. I de flesta fall kommer lokalbefolkningen och myndigheterna att förbise festligheterna, se bara till att du respekterar sederna i de mindre städerna och se till att det är rätt innan du klär av dig!