Nudist semester: Nudiststrand i Wien, Österrike

Nudiststrand i Wien, Österrike

Naturism är tillåten på den sydöstra sidan av Donau Insel (Donau), en lång, smal ö i centrala Wien, mellan Donau och den parallella utgrävda kanalen Neue Donau. Valfritt solbad är tillåtet på båda sidor av Neue Donau. På sommardagar kommer upp till 190 000 besökare till ön Donau.

Donau Island Nudist Beach

Den största valfria stranden för kläder i Österrike ligger vid floden Donau. Området där du kan ta av dina kläder börjar vid Steinspornbrücke, en cykel- och fotgängarbro och slutar vid sydöstra änden av Donau. FKK har skrivits på vägarna för att leda dig till rätt ställe. Området mitt emot markören på Donau-ön anges också på många kartor som en gaystrand.

Om du har tillräckligt med sola, finns det några restauranger på dammen där du kan äta naken. På några dagar en säljare som kör runt med glass och drycker.

Donau ön är ett urbant tillflyktsort. Ön är känd som ett bra ställe att skapa nya kontakter, njuta av naturen och att glömma stadens stress. Du har tillgång till ön och nudiststranden med bil, buss eller cykel:

Med bil: kör Kaisermühlendamm (A22). Om du kommer från Südosttangente och korsar floden Donau, ta avfarten till Olhafen Lobau och följ vägen tills du ser ett stort oljeraffinaderi till vänster. Medan du ser bilar till vänster, leta efter parkeringsplatser i de närmaste 2-3 kilometer. När du lämnar din bil går du längs dammen på höger sida av vägen och ner till vattnet. Parkering kan vara en utmaning på helgen efter 9.00 eller efter 11.00 på soliga dagar under veckan.

Med buss: Linje 91A tar dig till stationen Roter Hiasl.
Med cykel: Donau ön har många cykelvägar.