Nudist semester: Nudiststränder Sydney, Australien

Nudiststränder Sydney, Australien

Snart en födelsedagsfest och du ser några palats. Du har redan köpt en vacker kostym, njut av solstrålarna på en nudiststrand. Du kommer att bli helt befriad från de vita linjerna och du får extra förtroende. Att vara naken på stranden är en sådan befriande upplevelse, och Sydney i Australien erbjuder dig de bästa nudiststränderna du kan besöka i australiensiska sommaren.

 Lady Jane Nudist Beach: beläget strax söder om hamnen, mellan South Head och Camp Cove. Stranden har en fantastisk utsikt och alla är välkomna. Officiellt har denna strand redan utsetts till en nudiststrand 1976. Stranden är populär och du hittar många nakna kroppar sola och simma.

Werrong Nakenstrand: Det är ett utmärkt stopp för alla som vill vara en med naturen och älskar lite äventyr. Denna strand ligger ungefär en timme söder om Syndey, på södra sidan av Royal National Park. Därifrån måste du gå ca 2 km för att nå stranden. Så snart du anländer, kommer du att blåsas bort av lugnet. Det enda problemet är att bad inte rekommenderas på grund av den farliga surfen. Men om du bara söker en plats för att njuta av solen, finns det ingenstans bättre än här.

 Birdie Nudist Beach: beläget på Central Coast, mellan Wybung Head och Budgewoi Peninsula. Om du är i området, se till att du besöker denna strand.

 Lite Congwong Nudist Beach: Okej, så det här är inte en officiell nudiststrand, men den avlägsna platsen gör det till en utmärkt plats att ta ett dopp. Little Conwong är ett litet område nära Congwong Beach och den enda tillgången är via en kort promenad från stranden. Så om du är lite fräck, var god att släppa dina byxor och gå in i vattnet. Men oroa dig inte för mycket, många gör det, så det är bra.

Cobblers Nakenstrand: Denna nudiststrand ligger norr om Middle Head, nära Mosman. Även om det ligger i centrala Sydney, är stranden fortfarande ganska tyst och du får fortfarande en fantastisk utsikt över hamnen. Du kommer säkert se några dussin nakna människor på stranden, vilket ger dig tillräckligt med förtroende för att också släppa den sista bit textilen. Även om detta är en utsedd nudiststrand, bör kläder bäras i det omgivande busklandet och gräsmattorna. Det är också ett bra område för snorkling.

Obelisk Beach: Om du letar efter en mindre, mer lugn och privat strand, är Obelisk Beach en utmärkt plats. Efter att ha gått ner en hel del steg från parkeringsplatsen, kommer du till en bit sand som ser över lugnt vatten och erbjuder en vacker utsikt över Watsons Bay.

Resolute Beach: är en vacker nudiststrand om du letar efter ett litet äventyr innan du slappnar av. Det finns två sätt att komma dit. Du kan köra till West Head Look Out i Ku-ring-gai National Park och sedan gå i tjugo minuter. Det andra alternativet är att parkera på Palm Beach och sedan ta färjan till Great Macrell Beach. Du måste sedan gå 20 till 30 minuter för att nå stranden. Båda alternativen erbjuder en vacker utsikt och gör resan definitivt värt. Denna strand känns så avlägsen, som om du är på en öde ö.