Nudist semester: Naturism Fuerteventura

Naturism Fuerteventura

Fuerteventura är en mycket naturistvänlig ö. Även om det inte finns några utsedda naturiststränder i Fuerteventura, hittar du naturister på nästan varje strand, förutsatt att den inte ligger i ett bebyggt område, orter eller stad.

Lagen i Spanien (och därmed i Fuerteventura) tillåter allmän nakenhet på alla "naturliga" platser. De flesta stränder på Fuerteventura passar perfekt till den beskrivningen, varför några är bland de vackraste naturiststränderna i Europa.

Även på stadsstränderna och främst familjstränder solar kvinnor ofta topplöst, och detsamma gäller för poolerna i de flesta hotell- och lägenhetskomplex.

De viktigaste naturiststränderna i Fuerteventura:

Corralejo sanddyner: Dessa är också kända som Corralejo Grandes Playas (stora stränder). De ligger söder om Corralejo och körs mil längs kusten. Även om du kan hitta naturister längs stranden börjar naturismavsnittet vanligtvis strax söder om Oliva Beach Hotel och sträcker sig genom sanddynerna till stränderna som sträcker sig vägen.

Du hittar många platser att ligga på, både mellan sanddynerna och i stencirklar vid havet som är konstgjorda. Dessa finns på stränder över hela ön.

Du kan också ta en lång naken promenad genom sanddynerna om du vill. Sanddynerna sträcker sig nästan 3 km inåt landet, varav de flesta kommer du förmodligen att ha för dig själv. Om du går en lång promenad, se till att ta med vatten eftersom det kan vara ganska tungt och du kan torka ut mycket snabbt.

Naturiststränderna i El Cotillo
Lagoons of El Cotillo
Dessa börjar vid den norra kanten av byn El Cotillo. De första få är vanligtvis inte avsedda för naturister, ibland används de som sådana. Nästa strand är Playa de la Concha (även känd som Playa Chica) och denna strand är i allmänhet en blandning av textilier och naturister. När du är upptagen är den högra sidan på norra sidan av stranden det populära naturistområdet.

Ibland är stranden välbefolkad med naturister och ibland är den inte. Min teori är att när de första få människorna är klädda på stranden följer de som kommer efter det samma exemplet. När de första naturisterna är, blir fler människor nakna. Ingen vill vara i minoritet!

Från dess till fyren och därefter hittar du många små stränder och stencirklar för att utöva naturism. Det måste vara de mest unika naturiststränderna i Fuerteventura.

Den enda gången du hittar färre naturister i hela regionen är under den spanska semestern i augusti, då spanska familjer tillbringar mycket tid på stranden.

Piedra Playa
Detta är också känt som Surfer Beach eftersom det är mycket populärt bland vattensportentusiaster. För 10 år sedan var det 50/50 klädd / naturism, men tyvärr finns naturister nu bara längst till södra delen av stranden.

Playa del Aguila
En favoritstrand i El Cotillo-området och förmodligen en av de bästa naturiststränderna i Fuerteventura. Playa del Aguila är tillgängligt via några steg. men är värt det. Det är aldrig upptaget och lockar många naturister, särskilt bort från trappan i båda riktningarna.

De mest populära naturiststränderna på Fuerteventura på södra ön är Playa de Sotavento, Playa Esquinzo, Playa Barca och Playa de Butihondo. Den största orten i området är Costa Calma, med många lyxiga hotell vid stranden.

Du kan nå stränderna på flera ställen från huvudvägen som går söderut genom att ta en av de många mindre utgångarna, de flesta slutar vid stranden. Vackra vita sandstränder och ett härligt varmt turkosa hav. Att hitta en lugn plats att tillbringa dagen på sanden är inga problem.

Andra nakna stränder på Fuerteventura:
Cofete har 23 km orörd, normalt öde sandstrand, där du kan vara naken hela dagen. Det skulle förmodligen vara ett bra ställe att prova naturism för första gången, bort från andra, kasta skräcken bort från dig. Även om det är en av de mest avlägsna naturiststränderna i Fuerteventura har den sina fördelar. Det kräver 20 km körning på en ganska ojämn stig från Morro Jable, men det är väl värt att köra. Det finns ett litet kafé / bar i den lilla byn Cofete.

Tindaya playa ligger på västkusten på norra delen av ön. Det är aldrig upptaget eftersom det inte är den lättaste stranden i världen att hitta.

La Pared är detta en liten plats på sydvästkusten i Fuerteventura. Den har en härlig lång strand som är mycket populär bland surfare och drak surfare. Det finns gott om naturister på södra sidan av stranden.