Nudist semester: 15 nudiststränder Almería

15 nudiststränder Almería

De nudiststränderna i Almería som du måste besöka i sommar. Almería erbjuder mer än 250 kilometer kust, där inte bara omfattande och oförstörda stränder med kristallklart och turkos vatten kan hittas, utan också små och avskilda vikar omgiven av klippor och unika landskap, där naturism är långt ifrån rynkad.

Almería sticker ut för sin mångfald av naturliga miljöer och dess oändliga vikar med fin sand och rent och rent vatten där du kan fördjupa dig. Vissa av dessa stränder är idealiska för naturism. Om vi ​​lägger till det fantastiska klimatet och att vi hittar städer och imponerande naturområden, som naturparken Cabo de Gata-Níjar, är det en lyx att njuta av de nudistiska stränderna i Almería.

Playa de Vera: När vi pratar om Vera, talar vi om den nudiststranden Almería par excellence, det vill säga stranden som kommer att tänka på när det gäller naturism i Almería. I grannskapet hittar vi flera kompletta urbaniseringar där du kan stanna naken med all komfort för användare utan komplex. En av de mest framstående är naturligtvis Vera Natura.

 Playa del Barronal: Mellan Los Genoveses och Mónsul-stranden hittar vi Barronal, med en busshållplats och parkering, det är lättillgängligt och en av de viktigaste nudiststränderna i detta område.

Cala del Plomo: Om du letar efter en diskret vik att njuta av naken är det din strand. Cala del Plomo är "tvillingbukten" i Cala de Enmedio. Cala del Plomo erbjuder oss 200 meter fin sand där du kan vila och är omgiven av stora väggar av förstenade sanddyner som kommer in i vattnet som sten tungor som gör området till en speciell vik. Vattnet är kristallklart. Cala del Plomo är idealisk att besöka med familjen, vattnet rinner mycket långsamt.

Cala Higuera: Denna lilla strand ligger mycket nära Playa de San José, helt orörd och långt ifrån bruset, den är idealisk för att utöva naturism på ett lugnt sätt, med en närliggande bar som inbjuder dig att svalka dig lugnt miljö.

Calas de Vela blanca: Det bästa med dessa vikar är att de är platser där du kan vara ensam eftersom de är mycket dolda platser nära fyren Cabo de Gata och inte alla vet om deras existens. Här i detta område hittar vi Cala Arena, Cala Rajá och Cala Carbón, den senare redan intill Cala de la Media Luna i San José.

Cala de los Amarillos: Här hittar vi den vilda naturen, en liten vik med en komplicerad tillgång, eftersom du måste gå nerför en bergig sluttning, det är till höger om Playa de los Genoveses och du måste korsa en vågbrytare. Men när du ser himlen och sanden på din nakna hud, vet du att det är värt det. Inbäddat mellan vulkaniska väggar hittar vi en liten vik som trots sin lilla storlek är en pärla för dig som vill njuta av lugn, natur och natur. 100 meter fin, gyllene sand och rent, kristallklart vatten, en dröm att dyka till havsbotten. Men var försiktig när vinden blåser, svullen kan vara farlig. Namnet bestäms av klipporna som omger den. de är tydligt gula. Det är tillgängligt med en stig från Playa de los Genoveses, men på vägen ner måste du vara försiktig.

Cala Cortada: En oskuldbar vik nära Los Escullos och lättillgänglig där du kan hitta en speciell plats att förlora dig själv med lite tjockare sand, men med rent och klart vatten, ett lugnt område för naken simning.

Cala de la Polacra: Strax nedanför Torre de Los Lobos i Rodalquilar, en mycket lite besökt och okänd plats, där fantasin kan leda dig till att känna dig fri och ren så länge du behöver. Också lättillgängligt tar en liten grusväg dig till viken.

Cala de Enmedio: Denna drömpunkt är 30 minuters promenad från Cala del Plomo, tvillingviken som vi sa är svår att nå med bil, vilket gör det till ett paradis och en ensam vik. Ligger i Níjar, i naturparken Cabo de Gata, biosfärreservat, hittar vi 150 meter otrolig strand och kristallklart vatten. Cala de En Medio är en strand som bara kan nås till fots från Agua Amarga eller från Camino de la Cala del Plomo i 15 minuter. Inställningen är drömmande och består av förstenade sanddyner i kontrast till det turkosa vattnet, perfekt för dykning och utforska havsbotten. Det räknas bland de bästa stränderna vid Medelhavet.

 Playa de Mónsul: Också ligger i naturparken Cabo de Gata-Níjar hittar vi vad som utan tvekan är den mest värdefulla stranden i Almería: Playa de Mónsul. Mycket ansluten till biografen eller olika inspelningar som hon var huvudpersonen. Denna orörda och avskilda strand lockar all uppmärksamhet från turister och det är dess spektakulära sten som ligger mitt i sanden, en av de mest porträttade selfierna i nyare tid, tillsammans med dess vackra landskap omgiven av berg, vulkaniska klippor och sanddyner. Även om den inte har några bekvämligheter, är denna strand på cirka 300 meter vanligtvis mycket upptagen på sommaren.

Los Genoveses: En annan välkänd strand i Almería och som också ligger i naturparken Gata-Nijar, är Playa de Los Genoveses. Över en mil lång, ja, det lider av starka vågor när östvinden blåser. Los Genoveses erbjuder en helt orörd vik med fin gyllene sand och kristallklart vatten på en plats där naturen är huvudpersonen och du kan vara dess allierade.

 Playa de El Playazo: Om du letar efter en stor och bekant strand med många bekvämligheter, bör du gå väldigt nära staden Rodalquilar, där du hittar stranden El Playazo. Denna strand består av 2 kilometer fin, gyllene sand, omgiven på ena sidan av berg och på den andra den gamla försvarsbastionen från 1700-talet, El Castillo de San Ramón. Det är en idealisk plats att tillbringa dagar med barn, eftersom tillgången till vattnet är praktiskt taget ojämn och hela familjen kan njuta av det i fred. Dessutom har den en turist Boulevard där du kan hitta olika restauranger, strandbarer eller butiker. På samma sätt har samma strand duschar och toaletter, tjänster du inte hittar i andra stränder och vikar i närheten. Det södra området där strandpromenaden slutar används som en nudiststrand.

Playa de los Muertos: Ligger i naturparken Cabo de Gata hittar vi Playa de los Muertos, en strand på 1600 meter lång, helt jungfru, omgiven av en spektakulär miljö. Svår åtkomst med en nedstigning till stranden som sluttar nerför berget. För att passera dagen är det viktigt att du laddar kylväskan ordentligt eftersom den inte tillhandahåller några tjänster.

Playa de Agua Amarga: En annan fantastisk strand är Agua Amarga, en urban strand i Níjar. Denna strand är idealisk att gå med barn eftersom den har många bekvämligheter och erbjuder fin gyllene sand och kristallklart vatten. Vanligtvis till vänster hittar vi en övergiven lastningsbrygga som brukade transportera malm från Lucainena de las Torres gruvor. På höger sida hittar vi små vikar, i en av dem kan vi ta ett lerbad förutom att sola naken.

Playa de la Media Luna: Paradise cove ligger bakom Mónsul stranden, bara 10 minuters promenad. Naturister kan njuta av en imponerande utsikt, denna plats andas också mycket lugn och den fina sanden.

Letar du efter ett trevligt hotell eller lägenhet i Almeria, titta här.