Nudist semester: De vackraste nudiststränderna i Tyskland

De vackraste nudiststränderna i Tyskland

Under koronaåret 2020 längtar naturisterna också efter ett avslappnat strandbesök utan badkläder. För trots alla säkerhetsåtgärder är det inget fel med textilfri sol och bad i sommar. Det är därför jag har satt ihop de vackraste nudiststränderna i hela Tyskland. Simkul betyder inte bara Östersjön och Nordsjön: naken simning är också tillåtet i många tyska sjöar. Ingenting står i vägen för oklädd semesterglädje!

Östersjön

Ahlbeck på Usedom

Ostseebad Boltenhagen

Halvön Fischland-Darß-Zingst i Ahrenshoop

Heiligenhafen på Steinwarderhalvön

Nordsjön

Groyne 16 om Sylt

Hörn strand på ön Pellworm

Norra byn på ön Amrum

Arkstapel Weststrand på Spiekeroog

Sjöar över hela Tyskland

Hörnle-Bad i Konstanz vid Bodensjön

Sylvensteinsee vid Jachenau

Stor Müggelsee nära Berlin

Ratzeburger See i Naturpark Lauenburgische Seen

Salzgittersee i Lebenstedt

Cospudener See nära Leipzig

Schwögler Chiemsee strandbad

Östersjön

Ahlbeck på Usedom

Nudism har en lång tradition på Östersjön Island Usedom: i mitten av 1950-talet var nakenbad officiellt tillåtet i DDR. Därefter tog det inte lång tid innan textilfri badkultur blev en trend på ön. Ibland var det tillåtet att bada utan badbyxor och liknande på nästan hela ön. Idag är de flesta av Usedoms stränder textilstränder, men det finns fortfarande tio nudiststränder på Östersjön. Förmodligen den vackraste är Ahlbeck i Heringsdorf, som ligger mycket nära gränsen till Polen. 500 meter fin sandstrand väntar naturister här.

Ostseebad Boltenhagen

I den erkända badorten Boltenhagen kan du uppleva en särskilt vacker semester: förutom den fem kilometer långa sandstranden finns det också utmärkt vattenkvalitet med kristallklart vatten och särskilt den imponerande klippan att förundras över. Boltenhagener Seebrücke sticker ut 290 meter in i Östersjön och erbjuder en fantastisk utsikt över det öppna havet. Det finns totalt 24 övervakade stränder, nudiststranden ligger till höger om piren, vid strandkorsningar 11 och 12.

Halvön Fischland-Darß-Zingst i Ahrenshoop

Halvön Fischland-Darß-Zingst, till stor del belägen i nationalparken Vorpommersche Boddenlandschaft, har ett av de vackraste och mest varierade kustlandskapen i Mecklenburg-Vorpommern. Nudiststranden Ahrenshooper ligger nära Darßer Ort och är drygt 20 kilometer lång och börjar vid fyren. Det gör mål med en helt ostörd atmosfär, snövit sand och klart vatten. Havet här blir långsamt djupt, vilket gör stranden också lämplig för familjer.

Heiligenhafen på Steinwarderhalvön

Nudiststranden i Heiligenhafen ligger mellan huvudbadstranden och ett idylliskt naturreservat. Från fastlandet kan naturister njuta av en klar utsikt över ön Fehmarn och sola utan att störas av textilierna. De nakna områdena är tydligt markerade och ligger nära Graswarder naturreservat. Förresten är Heiligenhafen också den perfekta platsen för vattensportentusiaster: allt från surfing till segling, kiteboard och stand-up paddling erbjuds.


Nordsjön

Buhne 16 på Sylt De Buhne 16 är nästan legendarisk och en av de mest kända nudiststränderna i Tyskland. Strandsektionen på ön Sylt i Nordsjön är uppkallad efter den samordnade strandbistron i Kampen, som öppnade 1981. Från parkeringen går naturister cirka tio minuter genom sanddynerna till stranden och njuter av den fina stranden och den avslappnade och avslappnade atmosfären. Strandsektionen har alltid varit av stor betydelse för naturister och en viktig mötesplats. De textilfria gästerna hittar många likasinnade här.

Strand Hörn på ön Pellworm Nordsjöön Pellworm är en officiell kurort och ligger mitt i Vadehavet. Framför allt är lugn och natur centralt för strandupplevelsen. Hörn-stranden är en rymlig och tyst nudiststrand med sandstänger, mycket nära Nordermühle. Förutom den fina sanden väntar strandstolar och duschar de avslöjande simmare. Efter badkul är det också värt att besöka fyren Pellworm, som erbjuder en vacker utsikt över ön och havet.

I Norddorf på ön Amrum är ämnet sol, hav och sand allmänt skrivet. Totalt täcker stranden på ön Nordsjön inte mindre än 10 km², det vill säga ungefär en tredjedel av öns totala yta. Förutom en textil-, familj- och hundstrand finns det också en vacker nudiststrand som kan nås till fots från Norddorf på cirka 15 minuter. Den fina vita sanden och bredden ger strandsektionen en karibisk känsla.

Arkstapel Weststrand på Spiekeroog. En av de vackraste nudiststränderna i Tyskland är västra stranden Spuntwand på östfrisiska ön Spiekeroog. Även om strandavsnittet inte är en officiell nudiststrand, badar bara naturister här 90 procent av tiden. Naturism har naturligtvis etablerat sig här och har varit en tradition i flera år. Den breda, fina sandstranden inbjuder dig att sträcka ut och sola strimmelfria. Om det blir lite för upptagen framför vattnet, erbjuder det intilliggande dynlandskapet fortfarande tillräckligt med utrymme.

Sjöar över hela Tyskland

Sylvensteinsee vid Jachenau

Sylvenstein Reservoir, även känd som Sylvenstein Reservoir, är en fjordliknande reservoar söder om Lenggries, i byn Jachenau. För nudismfans är sjöns nordvästra strand precis vad som krävs: nudism tolereras officiellt här. Eftersom det är en kort promenad att besöka denna strand är fans av textilfritt solbad vanligtvis inbördes här och kan njuta av besöket vid sjön ostörd. Sylvensteinsee erbjuder en imponerande alpin panorama och fantastisk vattenkvalitet.

Stor Müggelsee nära Berlin

Med en yta på 7,4 km² är Müggelsee den största av Berlins sjöar och ligger i sydöstra delen av staden, i Köpenick-distriktet. På västra sidan av den stora men grunda sjön hittar besökarna ett stort nudistområde. Det är också rimligt väl skyddat av träd och buskar så att utsatta badare kan känna sig helt fria. Från sjön har nudister en vacker utsikt över Müggelberge på andra sidan.

Ratzeburger See i Naturpark Lauenburgische Seen

Sjön Ratzeburg ligger idylliskt i naturparken Lauenburg Lakes och ligger i Schleswig-Holstein. Nordbanken gränsar dock till Mecklenburg-Vorpommern och biosfärområdet Schaalensee. Naken sola och simma tolereras på hela sjön, här finns det ett tolerant samspel mellan gäster med och utan badkläder - trots allt ligger sjön också i området för den tidigare DDR, där naturism hade tradition. Eftersom badområdet inte är tillgängligt med kollektivtrafik och bilen inte får köra hela vägen till sjön är det särskilt tyst och idylliskt vid Ratzeburger See.

Salzgittersee i Lebenstedt

Med en längd på mer än två kilometer och en vattenyta som motsvarar 75 fotbollsplaner, erbjuder Salzgittersee gott om plats för nakna och klädda simmare. Vattensportentusiaster uppskattar också sjön i sydöstra Niedersachsen. Särskilt sjömän, paddlare och roddare njuter av den goda vattenkvaliteten. Mitt i simsjön finns en ö som har etablerat sig som ett nudistområde genom åren. Naturister kan nå ön via en bro från den västra stranden av sjön.

Cospudener See nära Leipzig

Cospudener See är en av de vackraste sjöarna i Sachsen och kan göra mål med den längsta sandstranden i staten. Vattenparken, som ligger i södra Leipzig, lockar mer än 500 000 badare varje år. Nordstranden är perfekt för naturister eftersom det finns en utsedd nudiststrand.