Nudist semester: Greklands nudiststränder

Greklands nudiststränder

Grekland är ett land som tilltalar nästan alla resenärer, från dess höga klippor vid havet till dess nästan otaliga orörda stränder. Det är också en favorit bland naturister som vill gärna sola och simma naken.
Grekland har faktiskt för många nakenstränder att räkna, med resenärer som vet att om de vill ha den upplevelsen är de aldrig för långt från en nakenstrand någonstans i landet.

Det är inte en ovanlig syn för kvinnor att sola topless även på konventionella stränder i Grekland, vilket är en symbol för landets frisinnade natur. Här har vi samlat några av de bästa platserna för nakenbad och solbad över hela landet.

Kap Sounio

Beläget precis nedanför det vackra Poseidons tempel på Kap Sounio, bara en kort bilresa från Atens centrum, är nudistdelen av Kape Sounio Beach möjligen en av de mest pittoreska nudiststränderna nära huvudstaden.

Kape Beach är en vacker strand med en strandbar nära templet. Besökare kan nå stranden, där kläder krävs, genom att gå ner för en trappa och gå till strandbarerna och andra anläggningar till vänster. Till höger finns ett speciellt område där badkläder är valfritt. Den vackra stranden är hem för kristallklart vatten och jämförs ofta med en grekisk ö. Även om denna strand en gång var en noga bevakad hemlighet, har den nu upptäckts av både greker och turister och kan vara populär under sommarmånaderna.

Vlychada Beach, Santorini

Vlychada Beach, känd för sitt unika månliknande landskap och svarta sand, är en älskad destination för både turister och lokalbefolkning som letar efter ett dopp i Santorini utan folkmassorna.

Liksom många nudiststränder i Grekland är en lång sträcka av stranden hem för klädda badgäster och strandbarer, men om du går förbi folkmassorna når du en del av stranden som är valfri kläder och populär bland naturister.

Den svarta sanden som skapas av öns vulkaniska aska, såväl som de imponerande vita klipporna, gör Vlychada Beach till en verkligt hisnande plats på Santorini. Dessutom är det inte lika trångt som andra stränder på ön, som är känd som ett populärt turistmål.

Plaka Beach, Naxos

Beläget på den vackra ön Naxos, har denna plats fått utmärkelsen att anses allmänt vara en av de bästa nudiststränderna för bad och solbad i Grekland.

Den vackra, vita sanden i kombination med turkost vatten gör Plaka till en idyllisk flykt från resten av världen. Nudiststrandsdelen av den långa sträckan finns på södra sidan av kusten.

Glyfada Beach, Korfu

Denna nudiststrand är extremt populär bland turister och lokalbefolkningen. Den här platsen ligger på den västra sidan av ön Korfu och är den mjuka sanden som rinner längs kusten och ger en välkommen kontrast till Korfus vanliga stenstränder.

Den här stranden är i allmänhet mycket upptagen och familjeorienterad, med delar av den utrustad med bekvämligheter som solstolar, vattensporter och förfriskningar.

Röda stranden, Kreta

En av nudiststränderna i Grekland som fungerade som ett mecka för hippies på 1960- och 1970-talen, Red Beach har fortsatt den traditionen till denna dag. Den finns nära Matala Beach på ön Kreta och kallas därför ofta för Matala Red Beach, trots att den är två olika områden.

Den vackra rödaktiga sanden på denna avskilda kustlinje skiljer den från andra nudiststränder. Det har känslan av att vara ett hemligt stycke paradis eftersom det ligger 20 minuters promenad från nästan allt, och väl värt ett besök!


Paradise Beach, Mykonos

Paradise nudist Beach är ett härligt ställe att koppla av på på ön Mykonos, Grekland. Stranden är fantastiskt vacker och naturligtvis erbjuder den tillräckligt med nattliv och speciella evenemang för att underhålla alla!

Hundar är tillåtna på denna strand och gästerna kan hoppa från strandbar till strandbar på denna långa sträcka av vackra sand.

Agios Ioannis Nudist Beach, Gavdos

Gavdos, en liten ö strax söder om Kreta, har länge varit en favorit sommardestination för bohemiska resenärer som vill campa i naturen och komma bort från folkmassorna.

Agios Ioannis, öns mest kända strand, är en vacker sträcka av gyllene sand och klart vatten som lockar både klädda och nakna badare.

På sommaren campar många också på stranden.

Det finns inga stolar eller parasoller på stranden, och även om det inte finns några barer eller restauranger på själva stranden, finns det några inom gångavstånd.
Agiofarago Beach, Kreta

Denna grekiska nudiststrand är svår att ta sig till men väl värt ansträngningen. Hittas vid foten av Agiofarago-ravinen på Kreta, de som vill besöka den måste göra en del arbete för att nå den.

Men den här stranden erbjuder fantastiska belöningar för dem som gör vandringen eftersom den har bländande blått vatten och är perfekt för simning. De närliggande klipporna är också perfekta för att utforska, vilket gör denna strand lämplig för alla olika typer av äventyrare.

Det är tydligt att Grekland är världsberömt för sina nudiststränder, och detta är ingen överraskning med tanke på det nästan oändliga utbudet av stränder av alla slag. För den intresserade har landet en uppsjö av alternativ, vilket gör det perfekt för en mer "naturlig" semester!