Nudist semester: Mar del Plata nudiststrand Argentina

Mar del Plata nudiststrand Argentina

 


En nudiststrand i Mar del Plata, en favorit bland par.

"La Escondida" är Argentinas första nudiststrand. Hur är det och vad är reglerna.

Semester i Mar del Plata kan vara klassisk eller nyskapande. Till det stora utbudet av stränder och alternativ som finns i "Happy City" måste vi lägga till något helt annat: landets första nudiststrand (som nu är över 20 år gammal).

"La Escondida" föddes 2001 för att erbjuda en turismprodukt som tills dess inte funnits i Argentina, sa Juan José Escoriza, chef för stranden.

Mer än två decennier senare växer platsen i förslag och även offentligt, där par – i all sin mångfald – utgör majoriteten.

Det är mitt på väg 11, vid kilometer 552 och är valfri nudism, sade talesmannen. "Ingen kan tvingas ta av sig kläderna", betonade han.

De grundläggande egenskaperna, påpekar han, går hand i hand med frihet, tolerans och acceptans. Och han försäkrade: "Det är en känsla av allmänt välbefinnande. För många är nudism en livsstil; och för andra kan det vara något tillfälligt, en annan upplevelse, att åka till en annan strand.”

Vem besöker en nudiststrand i Mar del Plata?

Escoriza försäkrade att "stranden har förtjänsten av en mycket heterogen publik och med en mycket god samexistens". Enligt honom är det tydligt hur medelåldern sjunker för varje år: i början var hans besökare runt 40 till 50 år, medan det intervallet nu har sjunkit avsevärt, även om "det inte är ett specifikt mål".

De äldre vuxna, tillade han, lämnas inte utanför heller (en del av dem är en del av den lojala kundkretsen som har besökt stranden sedan den öppnade). Och även om det finns grupper och familjer, är det paren som kommer mest (representerar hälften av den totala närvaron).

En del av fördomarna kring en nudiststrand kretsar kring den sexuella aktivitet som kan äga rum där. En av de grundläggande reglerna är dock att förbjuda denna typ av åtgärder.

Detta, noterade Escoriza, är understruket från början: "Redan vid entrén har vi en skylt som säger att beteende av sexuell karaktär är grund för vräkning." Samtidigt tillade han att människor i allmänhet visar mycket bra beteende. Naturligtvis finns det fortfarande människor som har fördomar, men när de väl går inser de att det är väldigt annorlunda, säger den lokala koncessionshavaren.

Stranden är precis som alla andra, med samma uppföranderegler, anständighet och respekt

La Escondida" är öppen från mitten av december till mitten av mars, om vädret tillåter.