Nudist semester: De bästa naturistcampingplatserna i Spanien

De bästa naturistcampingplatserna i Spanien


Det råder ingen tvekan om att om vi letar efter en upplevelse utan begränsningar är naturism en av de mest kraftfulla. Utan restriktioner och utan kläder: naturism är ett sätt att bokstavligen njuta av hur Gud förde oss till världen. I Spanien har denna praxis blivit så normaliserad med tiden att det idag är relativt lätt att hitta naturistturismalternativ i stora delar av de autonoma regionerna. Du hittar de bästa naturiststränderna i Spanien i många andra inlägg i den här bloggen. Idag är det campingplatsernas tur, där alla alternativ står till ditt förfogande.

El Templo del Sol (Tarragona)

Vi börjar listan med denna campingplats som ligger i L'Hospitalet de l'Infant i Tarragona. Den har en kapacitet på 900 personer och visar ett antal intressanta installationer med referenser till spansk-arabisk arkitektur. Naturism är givetvis tillåtet på campingområdet, men inte i denna huvudbyggnad. Den har möjlighet att hyra bekväma bungalower och husbilar. Likaså är den också utrustad med utrymmen för en mängd olika aktiviteter, såsom en biograf för 300 personer. Och det som inte är mindre intressant, det är öppet året runt.


Almanat Naturista (Malaga)

Nu åker vi till Malaga, närmare bestämt till staden Rincón de la Victoria, 20 km från huvudstaden. På denna campingplats kan du njuta av ställplatser för tält, husvagnar och husbilar. På samma sätt, om du letar efter något mer bekvämt, erbjuder det också bungalowuthyrning. Faciliteterna är mycket kompletta, eftersom de erbjuder en utomhuspool, en grillplats, ett område för barn, ett bordtennisbord, ett gym, en bar, en butik och en restaurang. Och om det inte räckte så har den också direkt tillgång till El Almayate nudiststrand.


El Portus (Murcia)


Mycket nära Murcia-staden Cartagena ligger El Portús. En camping som precis som den förra har ett brett utbud för besökare. Bland dem finns, förutom det väsentliga campingområdet, även möjligheten att hyra lägenheter eller bungalower. När det gäller tjänsterna är de mycket omfattande: där kan du njuta av en uppvärmd utomhuspool, restaurang, bar, tennisbana, paddeltennisbana och petanquebana, fotbollsplan och en barnavdelning. Dessutom är den naturliga miljön oöverträffad. Beläget i en vacker vik, mellan havet och bergen, erbjuder det vackra vyer.

Sierra Natura (Valencia)


Ett perfekt alternativ om du vill ha lite naturism i bergen. Sierra Natura ligger inbäddat i Caroig-massivet och har permanenta ställplatser för camping med tält eller husbil, men det finns också flera lägenheter.

Dess faciliteter är de mest kompletta: förutom en pool har den en bastu, en uppvärmd pool, gemensamma utrymmen för gemytlighet och till och med ett kök där du kan laga några produkter från campingens ekologiska trädgård. Naturligtvis är veganska alternativ mer än övervägda. Här erbjuds även aktiviteter som nakenvandring.

Relax Wet (Girona)

Denna campingplats ligger i kommunen Mont-ras, i Baix Empordà, nära drömstränder. Det är omgivet av vegetation, vilket gör det till en paradisisk plats att utöva naturism. Förutom camping kan du även hyra en lägenhet. När det gäller faciliteterna är de ganska kompletta: det finns tennisbanor, paddeltennis, volleyboll och minigolf. Simbassängerna bör naturligtvis inte missas. Relaxområdet är också mycket intressant, speciellt för umgänge, men om du vill ha lite introspektion har denna camping till och med ett bibliotek. Självklart motsvarar öppningsperioden högsäsong.


Las Grullas (Caceres)

Som du har sett hittills ligger de flesta av de bästa campingplatserna vid Spaniens kust. Vi avslutar listan med ett av de exemplen som visar att man även kan utöva naturism i inlandet. Det är en intim camping med plats för ett fåtal platser som ligger i en vacker miljö nära staden Benquerencia. Det sträcker sig över en gammal bondgård, så de arkitektoniska detaljerna har en stark lantlig och traditionell smak. Utbudet är dock omfattande: en campingplats finns tillgänglig, men det finns även lägenheter och bungalows att hyra. Det finns även pooler och en boulebana. Självklart är det öppet från april till oktober.